• Hem
  • Mångfald i Räddningstjänsten

Mångfald i Räddningstjänsten

Brandmännens Riksförbund har under årtionden arbetat för att fler kvinnor skall fä möjlighet att arbeta som brandmän. Idag är drygt 350 kvinnor medlemmar i Brandmännens Riksförbund och antalet ökar sakta men säkert. Vi vet av erfarenhet att det uppstår speciella frågor för de som redan är anställda men även andra som är intresserade av yrket kanske vill ha mer specifik information.

Vi har med anledning av detta en grupp med hel- och deltidsbrandmän som gärna svarar på frågor om yrket eller hjälper till att lotsa till andra instanser för att lösa eventuella problem som kan ha uppstått. Har du frågor om att vara brandman eller vill ha någon som stöd och kunna bolla frågor med. Vi har denna grupp med erfarna brandmän för att du skall få den möjligheten.

Här kan du läsa handlingsplanen för gravida, ammande samt föräldraledig personal i utryckningstjänst


 

Anna EdmanAnna Edman

Jag heter Anna Edman och är född 1973. Är gift och vi har tre söner födda 2001, 2005 och 2013. Arbetar som deltidsbrandman i Gunnarskog sedan 2008. Mitt ordinarie jobb har jag som distriktssköterska inom hemsjukvården på orten.Hösten 2011 gick jag MSB:s RiB-utbildning i Karlstad, en bra utbildning som gav mycket ny kunskap. Hösten 2012 blev jag gravid och i samband med detta kom det upp en del frågor, speciellt eftersom vi ville hemlighålla det hela första tiden. Jag saknade då ett stöd från andra kvinnor som varit i samma situation som jag, bara att kunna få ringa eller maila någon och bolla mina frågor. Därför hoppas jag nu kunna finnas för andra brandkvinnor i samma situation!
Telefon: 070-608 80 97
E-post: anna.edman@brandfacket.se

 

Liza JensenLiza Jensen

Jag är en 2-barnsmor som är född 1977 och som sedan 2006 arbetar som brandman på Nybro Räddningstjänst. Jag gick SMO3 i Skövde, och fick jobb i hemstaden direkt när jag slutade utbildningen. Jag är gift och har 2 underbara söner.

 

 

Telefon: 070-1541054
E-post: liza.jensen@brandfacket.se

 

Jeanette WikstromJeanette Wikström

Jag heter Jeanette Wikström, är född 1968, gift och har två söner. Jag arbetar som deltidsbrandman sedan 1988 vid Lycksele Räddningstjänst i Västerbottens inland.

Vår räddningstjänst består av 4 deltidsstyrkor och vi är alltså jour var fjärde vecka. I min huvudanställning arbetar jag som bygg- och anläggningstekniker på ett teknikkonsultföretag.

Telefon: 070-696 18 00
E-post: jeanette.wikstrom@brandfacket.se