Nytt varsel i konflikten

Kommentarer (5)

 • Avatar

  Niclas

  |

  Ni får ursäkta men vad är det som inte skall göras?
  som jag läser det är det bara om någon bli sjuk alt om det fattas folk i en grupp som det händer något?
  bilen ska vara i utrycknings skick? då är det ju inte stor skillnad nu och förut?!
  vi kan sluta allihop så får kommun och landsting fixat själva!

  Reply

 • Avatar

  Niklas

  |

  Nu får ni ge er BRF. När ska ni sluta att vara för snälla och börja att ta i med hårdhandskarna? Den här konflikten är på alldeles för låg nivå. Nu får man vetkligen börja fundera på om man ska säga upp sig som deltidare. Vi är flera stycken som börjar att tröttna på den tama konflikten. Ni behöver även få ut den här konflikten MER i media. Det är knappt så att allmänheten vet om konflikten.

  Reply

 • Avatar

  Peter Bergh

  |

  Hejsan Niclas. Arbetsgivare drabbas lite olika men många
  väldigt hårt redan nu innan det nya varslet vilket vi ser i dispensansökningar,
  frågor och även via brott mot förra varslet. Nu har vi lagt ett nytt något
  hårdare. Vi godkände frivilliga byten och många arbetsgivare pressade då enskilda
  brandmän att ta mer beredskap och täcka allt. Så var det inte meningen utan vi
  vill att organisationerna tar ansvar och inte enskilda. Sen tips om hårdhandskar som inte är brott mot vad vi får göra emottages tacksamt även om vi själva har många idéer och en strategisk plan i och om detta. Skicka in dem på konflikt@brandfacket.se bara för nu bör vi tillsammans vara i detta och vända vår ilska mot rätt sida och rätt frågor. BRF är de enda som står upp och gör något åt detta överhuvudtaget och vi följer och måste följa gängse regelverk och vår strategiska plan. Hade bra på er och det kan bara bli bättre. // Peter

  Reply

  • Avatar

   Christian

   |

   Ser i flera trådar att folk tycker att BRF ska strama åt, vilket jag också önskar. Tyvärr eller tack och lov, beroende hur man ser på det är de ju faktiskt delvis styrda av lagar och regler som är satta för att skydda tredje man. Jag hade gärna sett att man hade strejkat i ordets rätta bemärkelse men hade nog haft svårt att leva med att någon hade dött pga att jag valt att inte ”gå till jobbet”.
   Tror att vi måste offra vår möjlighet att byta bort jour för att visa problemet för motparten, tyvärr, och hoppas att vi vinner på det i slutändan.
   My five cent’s.
   /Christian

   Reply

  • Avatar

   Per

   |

   Hur hanterar våra medlemmar när de behöver bli av med jour till exempel på grund av att sambon jobbar ich de är själva med barnen? Är det ett tjänstgöringshinder?

   Reply

Lämna en kommentar