För att förstå och förebygga fordonsbränder på ett effektivt sätt behövs ett kontinuerligt kunskapsutbyte. Detta önskar SP Sveriges Tekniska Forskningsinstitut främja genom att bjuda in till seminarium om fordonsbränder och kurs i brandutredningsmetodik. Den 5 november planerar SP ett seminarium om fordonsbränder i Borås, samt en efterföljande kurs för brandutredare.

Experter och intressenter från Norden samlas för att samtala om fordonsbränder och brandskydd för fordon. Dagen fylls med intressanta föreläsningar blandat med diskussioner, utställning och personliga möten. För ökat erfarenhetsutbyte mellan grannländerna har seminariet gäster och talare från Sverige, Norge & Finland. Föreläsningarna kommer att hållas på Svenska/Norska och simultantolkas via hörlurar till finska deltagare. På kvällen serveras middag med möjlighet till fortsatt nätverkande.