Hej på er. Som ni vet brinner jag för cancerfrågorna och inte bara för att jag personligen har varit drabbad, blivit opererad och fortfarande går i efterbehandling för den. Jag brinner också för BRF och var tillsammans med några andra eldsjälar en av de som ville starta ett eget förbund 2005 när då BRF istället blev det naturliga valet. Resan därifrån och hit har minst sagt varit både spännande, fruktsam och min övertygelse har nu gått från det naturliga valet till det enda valet för Sveriges brandmän där BRF gör skillnad och har påverkat Svensk räddningstjänst och den Svenska modellen.

Men, min hälsa, mitt arbete i Storstockholms brandförsvar, mitt engagemang i BRF och sedermera cancerstiftelsen har blivit mer än min kropp klarar av. Fick det bekräftat av min läkare för några veckor sedan; -”Nu Anders får du nog snart tänka till. Du kan inte vara överallt och göra allt om du vill bli frisk”. Med andra ord det händer det saker i livet som man inte kan påverka.

Jag och Peter, vår ordförande och min kompis har pratat mycket sedan dess och det har både varit ledsamt och glatt men vi konstaterar att vi har lite andra förutsättningar nu i BRF. Jag hade lite dessa tankar redan vid kongressen 2011 men behövdes för stabilitet, (jag vill gärna skriva ..klokskap), då många nya ledamöter kom och vi visste inte egentligen vad de gick för. Det vet vi nu. BRF är inte en person och faller inte med en person och vi har en mycket kompetent kraft som kommer ta vid, han är som jag fast ett antal år yngre och det blir som att coacha mig själv och innebär ett lyft för BRF.

Därför har jag och känner jag att tiden är mogen för att sluta i mitt vice Förbundsordförandeskap. Jag kommer att sakta fasa ut och hjälpa till att fasa in den nye och Jag kommer att fortsätta mitt arbete i cancerstiftelsen som tar mer tid och engagemang, framför allt efter Skadeplats 2013 i Karlstad.

Jag brann och brinner och mitt hjärta kommer alltid vara vid BRF. Tack, och lycka till Mikael Strand, nuvarande ordförande i BRF Väst och nu då pågående vice Förbundsordförande som ni kan läsa mer om i SFF nr 6. 2012. Nu tar jag en annan roll och hade nu så otroligt bra och kämpa på. Det kommer jag att göra.

// Anders Cederberg, strax framöver enbart medlem i BRF.