Hej på er. BRF har sin 18:e kongress den 3-4 oktober och det börjar röra på sig i det mesta runt detta redan nu och sådana event styrs ju strikt av stadgarna. Allt känns bra men vi skulle gärna vilja ha fler motioner och det är ju ett sätt att lämna förslag och tankar ”till de där styrande” så vi puffar lite för flera och förlänger tiden en månad för motionsinlämning.

”De där styrande” är ju vi tillsammans i det här förbundet så vi vill markera det. Ytterligare. Nu är inte en motion så knepigt och konstigt som det låter utan det är ett förslag till kongressen helt enkelt och i stadgarna står det:

”Motion till kongress ska lämnas till avdelningsstyrelsen som tillsammans med ett eget yttrande överlämnar motionen för behandling till avdelningens representantskap. Godtas inte motion av avdelningens representantskap ska den ändå sändas till förbundsstyrelsen, om medlemmen eller klubben begär det. Förbundsstyrelsen överlämnar, tillsammans med eget utlåtande, motionen till kongressen för beslut. För att kunna behandlas på kongressen ska motion ha inkommit till förbundsstyrelsen i meddelad tid före kongressens öppnande”.

”Meddelad tid” var i slutet av april men förlängs nu alltså till och med 31/5 2015. Skriv gärna för vi vill ha många motioner och annars får ni ju bara hoppas att någon annan motionerat om just er hjärtefråga.

Ha det bra på er // Peter Bergh, Förbundsordförande vid Brandmännens Riksförbund