Hejsan. En uppdaterad frågor-och-svar lista. Annars finns naturligtvis alltid konflikt@brandfacket.se om ni inte hittar era svar här. Många arbetsgivare börjar få problem nu och överträdelser rapporteras in i en strid ström.

.pdf FAQ om konflikt, uppdaterad 22 juni (Högerklicka -> Spara Som)

Vi bör få besked om sådant som inte följer vårt varsel och konflikten så tror ni eller vet ni något som skett hör av er. Detta ligger sen som grund för våra undersökningar och eventuella stämningar eller i bästa fall, bara för att kunna visa och bevisa att det sker en massa saker som inte är acceptabla även utan konflikt.

Ni behöver inte ta striden ute i anmälningar och fel. Ni gör som arbetsgivaren säger och anmäler till oss så tar vi den matchen. Efteråt. Åt oss alla. Vi påstår en del saker och arbetsgivaren andra och då är knepet att visa verkligheten. Den är ni i. Hade bra på er och håll i och ut. Det kan bara bli bättre.

// Peter Bergh, Förbundsordförande.