Hej på er! Jag tänkte som sagt vara positiv idag men det gick över. En god vän och brandman har gått bort i cancer och tyvärr har jag flera brandmannakamrater med samma diagnos. Jag har en hel del möten i och håller på att skriva om och fram detta elände. Igen.

I samband med det såg jag en bild på webben: “The Confereration of Swedish Firefighters President Peter Bergh is pictured with Virginia M. Weaver, MD, MPH Environmental Health Sciences Johns Hopkins University.” Professor Weaver är en av de världsledande forskarna som håller på med molekylär epidemiologi, hur folk utsätts för kemikalier, hur man hittar dem snabbt och vad man då bör göra. Bilden var från Kanada och sedan har hon varit till Brandmännens Riksförbund två gånger i olika insatser för svenska brandmän. Brandmän är utsatta när det gäller en del cancerformer, åtminstone i en del andra länder. Kan jag tycka ironiskt och inte minst kritiskt mot svenska beslutsfattare och myndigheter.

Läs hela ledare på Swedish Firefighters, en branschtidning till Svensk räddningstjänst.