Bild: Sydväst om Nötberget, Kårböle väg 296.

SVT Uppdrag granskning genomför i samarbete med BRF en enkätundersökning riktad till personal som deltog i insatser vid sommarens skogsbränder. Uppdrag granskning vill i ett kommande program belysa och granska hur Sveriges beredskap ser ut och vilka utmaningar som finns för räddningstjänsten.

Enkäten riktar sig till all brandpersonal som deltog under insats/släckningsarbete vid någon skogsbrand/markbrand under 2018 belägen från Örebro län och norrut. Även brandpersonal som inte är medlemmar i BRF och nås av denna länk är varmt välkomna att svara och delge sina erfarenheter.

Syftet är att undersöka och ge röst åt brandpersonals erfarenheter, hur man upplevde det på ”marken”, då det i såväl debatt som i utredningar framför allt är chefer på räddningstjänsten och uppåt –kommuner, länsstyrelser, MSB, regering och andra myndigheter – som kommer till tals.

Enkäten är på 11 kryssfrågor och går fort att göra.

Vi hoppas ni tar er tid och delar med er av erfarenheter från skogsbränderna

För att komma till undersökningen, klicka på länken nedan: 

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=7Py7kOFQXUms1Twyec277Z0A7ylNCFJPibtc4nLHlftUNUxDNk5GTU1PMDlNS1I3QjJQV0xKVlkyNS4u

Med vänlig hälsning Uppdrag granskning och Brandmännens Riksförbund.