Är skeppet halvt över vatten eller halvt under vatten.. eller ligger den redan på botten.

  1440
  0

  Vi önskar nu extra mycket stöd att dela våra inlägg.

  Detta då vi behöver påvisa än mer rätten till ett likvärdigt skydd mot olyckor.

  Att i dagens tider inte förstå vikten av ett starkt civilt försvar är helt hål i huvet, kan man verkligen stoppa huvudet så djup i sanden att man kväver sig själv långsamt till döds. Jo det kan man faktiskt. Vi har varnat i många år om nedmonteringen i svensk räddningstjänst och det verkar i dessa kristider fortsätta. Dock gläds vi åt vissa politiker som tex i Jokkmokk.

  Igår avslutades den lokala förhandlingen i Jokkmokk gällande handlingsprogrammet som innehåller en klart försämrad insatsförmåga där RiB-stationer ska bli värn. Förhandlingen avslutades i oenighet och BRF påkallade central förhandling per omgående. Våra lokala företrädare har varit väl förberedda och hade en del åsikter om handlingsprogrammet och har arbetat hårt för att nuvarande organisation ska få vara kvar.
  Senare under dagen hölls ett fullmäktigemöte där beslut om handlingsprogrammet skulle tas. Beslutet blev att frågan åter-remitterades till Kommunstyrelsen som ska vrida och vända på alla stenar och få fram pengar, 2,6 miljoner kr, så att nuvarande organisation ska få vara kvar. Dessutom är ärendet i sig föremål för tillsyn hos MSB.
  Bra jobbat lokala BRF i Jokkmokk!! ”

  -Från Brandfackets Facebook