STREJKVARSEL Kommunal varslar om strejk från den 18 april klockan 07.00 för cirka 5000 personer inom yrkesgrupperna köks- och måltidspersonal, vaktmästare, lokalvårdare, badhuspersonal, steriltekniker, tvätteripersonal, transportörer. 

Varslen innefattar även en nyanställningsblockad, samt mer- och övertidsblockad i ett antal kommuner. En fråga som lyfts är räddningstjänstens arbetstider och arbetstidsdirektivet parterna skrev till EG om. 
Vad BRF stått och står och hur vi tyckt om hur arbetstidsdirektivet hanterats tidigare är välkänt så vi följer självklart detta likväl som övriga förhandlingspunkter.  Mer information kommer att följa och som såväl kutym som också Kommunal skriver:  

Är du inte medlem i Kommunal ska du vara neutral, dvs. endast utföra de arbetsuppgifter du gör i normala fall. Vi är själva i kollektivavtalsförhandlingar denna vecka med våra förhandlare på plats i Stockholm och vi återkommer. 

Det och BRF kan ni vara säkra på.