Hem Vi söker en ny Ombudsman

Vi söker en ny Ombudsman

Brandmännens Riksförbund växer och vi söker en ombudsman till kansliet i Stockholm.


Ombudsman med placering i Stockholm

Då vi under en period även har en vakans pga av graviditet och barnledighet på vår administrativa sida vill vi att du även har kunskaper inom det området. Starten blir 50% ombudsman och 50% administration för att utvecklas till 100% ombudsman när den ordinarie befattningshavaren återvänt från sin ledighet.

Arbetsuppgifter

Brandmännens Riksförbund erbjuder dig ett professionellt, meningsfullt och utvecklande arbete som förbättrar för samhället, medlemmen och vår organisation.

?
De huvudsakliga arbetsuppgifterna som ombudsman är att:

  • Företräda medlemmar i förhandling med arbetsgivare och arbetsgivarorganisationer
  • Öka den lokala fackliga närvaron på BRF:s arbetsplatser samt utveckla de förtroendevaldas arbete
  • Värva nya medlemmar
  • Ge kvalificerad rådgivning och stöd till medlemmar och förtroendevalda i arbetsrättsliga frågor
  • Genomföra arbetsplatsbesök
  • Informera om och teckna kollektivavtal
  • Genomföra utbildningar för förtroendevalda och medlemmar
  • Sedvanligt kansliarbete med vissa ekonomiska kontroll och konteringsarbetsuppgifter

Kvalifikationer

Som ombudsman i BRF behöver du vara van vid att ta egna initiativ och ha beslutsförmåga. Du behöver ha förmågan att arbeta både självständigt och i grupp.

I arbetet som ombudsman träffar du ofta människor som befinner sig i pressade situationer, därför är din sociala kompetens viktig liksom din förmåga att tillämpa ett konsultativt arbetssätt.

Du har lätt för att ta in omfattande teoretisk kunskap och omsätta den i praktiken. Det är också viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift då du i din roll som företrädare ska kunna upprätta juridiska avtal.

Arbetet är omväxlande, stimulerande och ställer höga krav på självständighet, problemlösningsförmåga samt förmåga att planera, slutföra och följa upp ditt arbete.

Du som söker har eftergymnasial utbildning i t ex personal- och arbetslivsfrågor, samhällskunskap, juridik eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetslivserfarenhet.

Du bör ha god erfarenhet av facklig förhandling/rådgivning som anställd i fackförbund eller som förtroendevald, alternativt arbetat inom HR/Personal. Du delar BRF:s fackliga värderingar.

Körkort är ett krav, då du förväntas kunna arbeta inom hela Sverige även om din grundplacering är i Stockholm och resor företrädesvis sker med tåg.

Du kommer att utbildas till och vara navet vid vårt centrala kansli varvid ekonomi samt administrativ utbildning och/eller erfarenhet värdesätts.

BRF ser gärna olikheter i arbetsgrupper och eftersträvar mångfald i alla avseenden.

Kontaktuppgifter

E-post: kansli@brandfacket.se
Telefon: 08-722 34 80

Eventuella frågor kan skickas till ulf.hagglund@brandfacket.se.