BRF har tillsammans med den lokala styrelsen kämpat och samverkat med politiken under en tid, och det är kul att äntligen se detta positiva resultat. Vi vill verkligen tacka den lokala styrelsen och våra centrala tjänstemän som varit inblandade samt de politiker som stått på sig och lyssnat till bland annat oss.

Vi kommer att kämpa vidare även för de övriga neddragningar som fortfarande ligger på bordet.

Brandstation i Ö-vik räddas: ”Det satsas på räddningstjänsten” (allehanda.se)  

”Brandstation i Ö-vik räddas: ”Det satsas på räddningstjänsten” Det har funnits förslag om att lägga ned brandstationen i Moliden. Men nu är stationen räddad.
– Det görs en satsning på räddningstjänsten i Ö-vik, säger Mikael Malmén (S). 

Malmén, som är ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, säger att förslaget till beslut ska klubbas i nämnden om en vecka – och sedan bär det av till kommunfullmäktige. 

– Molidens brandkår finns med i budgeten, det här är ingen nyhet, säger Malmén vidare. 

Förslaget att lägga ned stationen i Moliden har mötts av protester, inte minst i form av en lista med 750 namnunderskrifter. 

Ett argument för att behålla stationen i Moliden är att utryckningstiden på landsbygden inte ska vara lång. 

– Tacksamt nog finns det olycksmässigt inte underlag för deltidsbrandstationen i Moliden. Den fyller dock en funktion i att stötta andra deltidsbrandstationer, säger Mikael Malmén. 

Det var i början av november 2020 som räddningstjänstens personal informerades om de föreslagna förändringarna som en ny organisation skulle kunna innebära. 

Bland annat en nedläggning av brandstationen och deltidsstyrkan i Moliden. 

Stationsföreståndaren i Moliden, Kurt Byström, uttryckte då att informationen kom som en käftsmäll. 

Inte bara stationsföreståndaren och deltidsstyrkan reagerade. Hela bygden blev upprörd. 

– Det handlar om liv. Varför ska inte vi på landsbygden få samma trygghet som de som bor i stan? Vi betalar lika mycket i skatt, sa Nadia Melin, som startade namninsamlingen.”