Igår på Svenska Hjältar-galan fick vi se många härliga personer och hjälteinsatser. Brandmännen Björn Svensson, Mikael Bergner och Tommy Tuike från Mälardalens brand- och räddningsförbund stod för årets modigaste hjälteinsats!

Ja vi var nog många som imponerades av de insatser som visades under galan igår, och extra roligt för vår del blev det när tre brandmän äntrade scenen för att ta emot priset för årets modigaste hjälteinsats. 

Oj vad jag är stolt över att jobba i en organisation bestående av människor som ställer upp för medmänniskor i nöd utöver allt vad som kan förväntas och krävs. Ikväll föll lite tårar och vi tittar åt ett annat håll mot regelverk och principer. Särskilda situationer kan kräva speciella insatser. Fantastiskt arbete av tre från femton tusen hjältar.

– Peter Bergh, förbundsordförande Brandmännens Riksförbund

Det var många brandmän runt om i landet som ställde upp och reste mot Västmanland för att delta i Sveriges största skogsbrand i modern tid och även de fick ett tack. Och vi instämmer i detta.

Vi riktar ett stort grattis till brandmännen Björn Svensson, Mikael Bergner och Tommy Tuike för deras hyllning, och även ett grattis till Tommy som efter hyllningsmottagandet, på scen, friade till sin flickvän – och fick ett ja!